KEMEC

OY är ett företag i Lahti, Finland som startades upp 1991 av människor som arbetat med svetsmekanisering sedan 1970-talet. Kemec har ofta identifierats som ett Kemppiföretag, men det är helt fel. Idag har man på produktprogrammet "standard" och kundspecifika svetsmekaniseringar, motståndssvetsutrustningar, Kuka robotar och robotceller samt övrig automation och materialhantering. Hilli Maskin är Kemecweld's förlängda arm i Sverige.

Kemec KC1000/4000

Med svetsmekanisering KEMEC KC1000/4000 kan du svetsa balk konstruktioner och avstyvningar enkelt. Med hjälp av ett mångsidigt styrsystem, kan intermittent och kontinuerlig svetsning utföras enligt de förprogrammerade svetsdata. Svetsprogrammet sparas på kontrollsystemets minne. Programmering är lätt med olika funktion för former och övergången från en produkt till en annan går snabbt. Klartext och digitala värden möjliggör snabb programmering av exakta svetsnings- längder, hastigheter och tider. Resultaten är säker svets och jämn kvalitet. Svetsbalken är en stark aluminiumprofil vilket garanterar pålitlig och exakt förflyttning av vagnen vid svetsning. Svetspistolerna är kraftfullt fastsatta och lätt att anpassa mot ett arbetsstycke för att behålla sin stadiga position under svetsprocessen.
Kemec KR1000/2000

Med Kemec KR 1000/2000 är det lätt att svetsa cylindrar, rör, behållare och andra roterande produkter. Rundsvetsen tillåter intermittent och kontinuerlig svetsning enligt i förväg programmerade svetslängder. De program som kan sparas i kontrollsystemets minne med olika lägen och funktion förenklar programmering och en övergång från en produkt till en annan.

Rambalken är tillverkad av en stark aluminium profil och slidskenorna av precision stål, som möjliggör exakt positionering och enkel förflyttning på skenorna.

Ett fastspänningverktyg för detaljen som ska svetsas eller en 3-backchuck kan monteras på spindelhuvudet. Spindeluvudet är utrustad med ett genomgångshål som kan användas för att ta in rot gas, komprimerad luft eller elektriska signaler. Bädden har ett konverktyg som är lämpligt för montering av den svetsade detaljen. Verktygets rörelse är pneumatisk.

Svetsbrännaren är monterad i en snabbkoppling som kan snabbt och enkelt kan flyttas längs balken, parallellt med ramen. Balken har kopplingar i båda ändar och kan vridas pneumatiskt för att flytta undan brännarna när en svetsad detalj ska bytas.


Kemec KN1000

Med KEMEC KN1000 svetsutrustning kan du enkelt svetsa rördelar till cylindrarna. Svets- stationens konstruktion är en stark aluminiumprofil samt precision stål. Svetsprogrammen kan sparas i kontrollsystemet minne. Det är lätt att ändra programmet med nya parametrar för en ny produkt. Tydlig text och kontrollpanel med digitala värden möjliggör snabb programmering av exakta svetslängder, svetshastighet och tider. Resultatet ger en säker svets och jämn kvalitet.

Specialapplikationer

Kunder som behöver förbättrad produktivitet och kvalitet ser vi som en utmaning och vi är villiga att hitta den bästa lösningen. Vi kan leverera förstklassiga, tillförlitliga produkter för även de mest krävande applikationer. Genom flera hundra tillverkade speciella applikationer, har vi också kunnat utveckla standardprodukter. Dessa låga priser och lättillgängliga produkter är ofta det rätta svaret på dina problem.
 

Motståndssvetsar:

KRW

Kemecweld KRW punktsvetsmaskiner har tillräcklig kapacitet från den tunnaste plåt upp till 5 mm.. Förutom olegerat stål, kan maskinerna användas för punktsvetsning av förzinkat stål, tunn aluminium och rostfritt material.

KRW punktsvetsmaskiner är kompakta och kräver lite utrymme. De är snabba, pålitliga och säkra i drift. KRW maskiner har utmärkta svetsegenskaper och finns med ett brett utbud av tillbehör.


KRW B

Kemecweld KRW B sömsvetsmaskiner är tillräckligt robusta för tungt arbete arbete, men ändå bekväm att använda och placera i position.

De utmärkta egenskaper i KRW B maskinerna inkluderar ett vändbart svetshuvud, driftsäkerhet, ett brett utbud av extra utrustning, t.ex. för svetsning av rörböjar. Den nuvarande maskinen levereras med silver kontakter, vilket innebär att maskinen är säker att köra och svetsarna är av utmärkt kvalitet. Silverkontakterna bidrar också till lång livslängd på sömsvetshuvudet.För ytterligare information och fler modeller, gå in på KEMEC´s hemsida, genom att klicka på deras logga högst upp på sidan, eller tag kontakt med oss.

Se våra Kemec maskiner >>

Besök Kemec's hemsida >>

Gå till Mobilversion